Societat Catalana d'Oftalmologia - Logo ojo Societat Catalana d'Oftalmologia

Àrea privada

Web oficial de la Societat Catalana d'Oftalmologia
SCOFT | SCOFTALMOLOGIA

 

Grup de treball: Neurooftalmologia

Coordinador: Dr. Bernardo Sánchez Dalmau

 

PRESENTACIÓ

 

Benvolguts companys,

La neurooftalmologia és aquella subespecialitat que estudia tots aquells trastorns visuals relacionats amb el sistema nerviós. Inclou alteracions del nervi òptic, motilitat intrínseca i extrínseca ocular, de les vies visuals i altres alteracions de funcions superiors. Habitualment sempre ha estat un camp una mica abandonat des de la Oftalmologia, tenint poca repercussió en els nostres congressos o fòrums.

En els últims anys s'està assistint a un clar desenvolupament en el nostre país, tant des de la Oftalmologia com de la Neurologia.

Des de fa 5 anys tots aquells que estem implicats en aquesta subespecialitat realitzem unes reunions mensuals amb l'objectiu de coordinar i optimitzar protocols, realitzar revisions bibliogràfiques i la discussió de casos clínics de la nostra pràctica assistencial.

D'altra banda, també s'anima a la participació dels residents que aquest moment es troben en la rotació de Neuro-Oftalmologia en els seus respectius hospitals.

Aquestes reunions solen tenir lloc el primer dimarts de cada mes (excepte agost) en horari de 9:30 a 13:30 h., habitualment a l'Institut Clínic d'Oftalmologia de l'Hospital Clínic (Seu Maternitat), encara que també es realitzen en altres centres com l'Hospital de Sant Pau, l'Institut Català de la Retina i a l'Hospital de Bellvitge (Veure agenda).

Des de Setembre del 2011 aquest Grup es troba sota l'auspici de la Societat Catalana d'Oftalmologia (GT-NOOFT).

Els protocols consensuats pels membres del grup seran inclosos en aquesta web així com publicats a la revista Annals d'Oftalmologia perquè puguin ser utilitzats en la pràctica clínica diària per tots els oftalmòlegs.

 

 

 

 

Bernardo Sánchez Dalmau
Coordinador
GT-NOOFT
e.mail: bsanchezdalmau@gmail.com

 

 

 

 

 


 

Secretaria Societat Catalana d'Oftalmologia
Bonaire, 7.
08301 Mataró (Barcelona)
t +34 937 552 382
secretaria@scoft.cat
www.scoft.cat


 

Web oficial de la Societat Catalana d'Oftalmologia
- Societat Catalana d'Oftalmologia -