Àrea privada
 

Notícia

Comunicat en relació als traumatismes oftalmològics i orbitaris secundaris a impactes de projectils de goma
Publicada el 24-10-2019
Noticia - Comunicat en relació als traumatismes oftalmològics i orbitaris secundaris a impactes de projectils de goma

Mitjançant aquest comunicat la Societat Catalana d’Oftalmologia, manifesta:

  1. Els traumatismes que afecten el globus ocular i els seus annexes son d’una extrema gravetat. L’ull és una part del Sistema Nerviós Central i per tant el seu dany és irreversible i les seqüeles que se’n deriven permanents.

  2. L’impacte de projectils de goma suposa un risc molt greu per a la salut dels ulls i quan succeeix un traumatisme ocular derivat de la seva utilització les conseqüències per a la visió son freqüentment fatals. Impliquen la realització de múltiples cirurgies oftalmològiques amb un pronòstic molt dolent, grans costos humans i materials i en moltes ocasions acaben en evisceracions o enucleacions traumàtiques (pèrdua completa de l’ull i col·locació d’un implant orbitari i pròtesis ocular).

És per això, i després de constatar l’augment de lesions greus derivades de la utilització de projectils de goma en els darrers dies, volem constatar la gravetat de les lesions irreversibles ocasionades pel seu ús.


Junta Directiva
SOCIETAT CATALANA D’OFTALMOLOGIA

Per a més informació podeu contactar amb la Secretaria Tècnica de la Societat Persona contacte: Oriol Setó (oriol@actoserveis.com /93 755 23 82/ 637 208 121)

  

Societat Catalana d'Oftalmologia

TecnoCampus Mataró-Maresme
Edifici TCM2 | P2. O3.
Av. Ernest Lluch, 32. 08302 Mataró (Barcelona)
t. +34 937 552 382 | secretaria@scoft.cat