Àrea privada
 

Notícia

Mor el Doctor Ramon Martí i Bonet, fundador i president de l’Institut Català de Retina
Publicada el 01-07-2021
Noticia - Mor el Doctor Ramon Martí i Bonet, fundador i president de l’Institut Català de Retina

Barcelona, 30 de juny de 2021 – Lamentem informar que aquest matí ha mort el Doctor Ramon Martí i Bonet, fundador i president de l’Institut Català de Retina. El Dr. Martí i Bonet era llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona, especialista en Oftalmologia per l’Hospital Clínic i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va dedicar la seva vida a treballar de manera incansable per la prevenció, el diagnòstic i el control de les malalties oculars, centrant-se especialment en el tractament i investigació de les patologies de la retina. La seva empenta i compromís amb l’oftalmologia el van portar a fundar, l’any 1986, l’Institut Català de Retina (ICR), que s’ha convertit en un centre oftalmològic de referència nacional i internacional.

Fruit de la seva passió i compromís amb l’oftalmologia, l’any 2008 va crear la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguera, una fundació sense ànim de lucre que ha esdevingut clau en la cura de la salut visual de les persones més vulnerables. Des de la fundació que presidia va crear projectes propis i oferir servei oftalmològic a persones sense recursos, tant a nivell local amb el projecte “Visió per a tothom a Catalunya”, com internacional, amb projectes al Txad, al Perú, l’Índia, etc. La seva empremta quedarà sens dubte en aquests països, on el Dr. Martí i Bonet va destacar sempre per la seva voluntat no només d’ajudar, sinó també de formar els professionals locals i dotar-los dels quiròfans i del material necessari per tal que fossin autònoms.

La seva família, amistats, pacients, personal i col·laboradors del grup ICR i de la Fundació Ramon Martí i Bonet, el recordarem sempre com una persona intel·ligent, de ferms principis, treballadora i compromesa. Li estarem eternament agraïts per tot el que ens ha ensenyat al llarg dels anys, i malgrat la seva absència, sabem que la seva trajectòria deixarà sempre una marca a tothom qui el va conèixer.

El compromís, la dedicació i l’honestedat amb que us vau entregar esdevindrà sens dubte la nostra força.

Descansi en pau.

  

Societat Catalana d'Oftalmologia

TecnoCampus Mataró-Maresme
Edifici TCM2 | P2. O3.
Av. Ernest Lluch, 32. 08302 Mataró (Barcelona)
t. +34 937 552 382 | secretaria@scoft.cat