Llibre Resum Oftalmologia
Una vegada més celebrarem el Congrés de la nostra Societat, aquest cop el 43è, entre els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre.
El nostre Congrés, que és un referent per a l’oftalmologia catalana, té l’al·licient de donar-nos l’oportunitat per, no només compartir els avenços científics de què tracti el Congrés, sinó de ser un motiu per veure’ns i compartir inquietuds.
Després de la bona acceptació que va tenir el lloc on realitzàrem l'esdeveniment l'any passat, hem optat per repetir en el mateix escenari, aquesta vegada sense obres, facilitant l'accés a un aparcament proper i intentant esmenar els defectes que tinguérem aleshores. Esperem doncs, que la infraestructura de suport sigui l'adequada.
Aquest any el programa científic comprèn tres objectius: retina, neurooftalmologia i gestió.
La retina ocuparà una part important i serà tractada des de diversos punts de vista. Hi haurà una taula rodona dedicada a la retina mèdica, una altra a la retina quirúrgica i una tercera a les complicacions de la cirurgia del pol anterior. És a dir, es farà una bona actualització dels coneixements de la retina.
Una altra taula rodona versarà sobre la neurooftalmologia. Podrem aprendre i reconèixer aspectes de la nostra especialitat que, encara que menys usuals a la pràctica oftalmològica general, no per això són menys importants. Els experts en el tema ens refrescaran i mostraran coneixements que tots hem de tenir.
La cinquena taula estarà dedicada a la gestió. Aquest tema és una novetat en els nostres congressos. La trajectòria de la pràctica oftalmològica ens obliga a considerar aquest capítol, ja sigui des del punt de vista de l’exercici públic o privat. Per això, hem pensat que podria ser d’interès general.
La lectura de la comunicació sol·licitada anirà a càrrec del Dr. Ramón Anglada, que presentarà la cirurgia bimanual de la cataracta (MIC) i els Drs. Josep Badal Lafulla i Miguel Ángel Zapata Víctor, que mostraran els resultats obtinguts amb la beca de la Societat Catalana d’Oftalmologia: PEDF en el tractament de la neovascularització coroïdal en el model animal de la degeneració macular associada a l’edat.
Per últim, no volem deixar de mencionar les comunicacions i pòsters que completaran el programa científic.
Com cada any comptarem amb una important exposició comercial. Volem aprofitar l'ocasió per agrair a aquestes institucions i empreses la seva participació en aquest Congrés, especialment en aquests moments de gran crisi econòmica.
Creiem que el 43è Congrés de la Societat Catalana d'Oftalmologia reuneix els elements suficients perquè s’hi assisteixi i d'aquesta manera aprendre, confirmar coneixements, entrecreuar punts de vista i per què no, xerrar amb els amics ...
Així doncs, us hi esperem.
Julio de la Cámara
President de la Societat Catalana d’Oftalmologia